Info Blog/Buku Pelawat

Terima kasih kerana sudi singgah ke Blog PSV sila catatkan komen anda di ruangan komen di bawah
Info Blog

Blog Pendidikan Seni Visual ini dibina sejak tahun 2008, bagi tujuan untuk memartabatkan lagi Pendidikan Seni Visual dalam kalangan masyarakat kita Malaysia di mana kesedaran belum pada segelintir masyarakat tentang kepentingan seni dalam kehidupan seharian.Oleh yang demikian guru-guru di sekolah memainkan peranan yang penting dalam mendidik dan memberi tunjuk ajar kepada keseluruhan pelajar sekolah agar timbul sikap menerima subjek pendidikan seni visual dengan lebih positif. Jadi dengan perkongsian idea P&P yang didedahkan dari blog ini dapat membantu guru-guru dalam membentuk anak-anak didik agar lebih berminat dan cemerlang dalam bidang ini.

Blog ini memuatkan topik-topik asas yang terkandung dalam sukatan pelajaran Pendidikan Seni Visual sekolah menengah. Bahan-bahan blog ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa. Tujuan blog ini diwujudkan hanya sebagai alternatif bagi guru-guru atau pelajar PSV sekolah menengah untuk buat rujukan.Bahan-bahan blog selain dari hasil tulisan sendiri, dari buku-buku rujukan, bahan kursus, bahan yang dicopy dari pelbagai media dan disusun di sini hanya untuk manfaat bersama.

Pihak pengurusan blog harap pemilik-pemilik sebenar bahan (jika ada menggunakan bahan-bahan hak milik anda) dapat menghalalkan bahan-bahan tersebut kerana bahan-bahan yang dipapar diblog ini hanya untuk tujuan perkongsian bersama, tiada kena mengena dengan urusan perniagaan.